Det Bästa av Peru - Dagsprogram

 
 

 

Dag 1: Flyg till Lima, Peru     
Vi anländer till Lima på kvällen och checkar in på vårt hotell i stadsdelen Miraflores.


Dag 2: Lima - Stadsrundtur och muséebesök
Storstaden Lima  har ungefär lika många invånare som Sverige och har historiskt haft en stor betydelse för Peru och Sydamerika.
Det var härifrån som spanjorerna styrde sina sydamerikanska kolonier.
Under vår rundtur i Lima besöker vi bland annat San Francisco-klostret med sina berömda katakomber.
Innan vi fortsätter mot Limas mer moderna delar hinner vi så klart med att bese centrala Lima med dess karakteristiska träbalkonger som omsluter Stortorget.
På eftermiddagen avslutar vi dagen med ett besök på det berömda guldmuseet - en unik privat samling av sagolika guldföremål från Inkariket och Perus andra fornkulturer - Paracas, Nazca, Chavin med flera. Lunch


Dag 3: Den Heliga Inkadalen     
Vi anländer till Cuzco med det tidiga morgonflyget och fortsätter färden direkt från flygplatsen ner i den vackra Inkadalen.
Vårt första mål för dagen är den trevliga byn Pisac. I byn hålls ofta bymarknaderdär folk i trakten kommer och säljer alpaca kläder samt olika hantverk - en fin möjlighet till souvenirinköp.
På eftermiddagen når vi den pittoreska byn Ollantaytambo där vi inkvarterar oss och vilar ut efter dagens upplevelser. Lunch.


Dag 4: Ollantaytambo    

En hel dag har vi till vårt förfogande för att utforska det strategiskt belägna inkafästet vid Urubambafloden. Uppifrån den imponerande fästningen får vi en vy och känsla av hur det var 1536 då Francisco Pizarro och hans krigare utan framgång försökte att inta det mäktiga Inkafortet. Innan ruinerna hinner vi gå vi en promenad i byns smala gränder och ser hur invånarnas bostäder ofta är uppbyggda på de gamla inkamurarna. På eftermiddagen bordar vi tåget mot en av resans absoluta höjdpunkter - Machu Picchu, den hemliga Inkastaden som spanjorerna aldrig fann och som först upptäcktes under en expedition 1911 av amerikanen Hiram Bingham. Järnvägen följer den virvlande Urubambafloden djupt in i den heliga Inkadalen och vi anländer till byn Aguas Calientes nedanför Machu Picchu. Lunch


Dag 5 : Machu Picchu

På morgonen vaknar vi med tuppen och tar den tidiga bussen upp till Machu Picchu. Vi får en guidad tur och det ges sedan tid för egna strövtåg i den gamla Inkastaden. På eftermiddagen åker vi tåg och buss till Cuzco och checkar in på vårt hotell som ligger i centrum.


Dag 6: Cuzco och dess omgivningar
Idag skall vi titta närmare på de 4 berömda inkaruinerna som finns i bergen runt Cuzco. Vår utflykt innefattar "Vatten-templet" Tambo Machay, befästningen Puca Pucara, Orakelplatsen Qenqo samt sist men absolut inte minst den magnifika befästningen Sacsayhuamán. Från de upp till 120 ton tunga, men perfekta, zig zag murarna kunde Inkas hålla ett vakande öga på sitt Cuzco. Vi besöker också Katedralen och Soltemplet Corincancha som var en av Inkafolkets allra heligaste platser. Det bjuds dessutom möjlighet till egna strövtåg på de mysiga gatorna som omger stadskärnan. Gott om butiker finns för dem som vill passa på att inhandla souvenirer. Rundturen tar ca 4 h. På kvällen äter vi middag tillsammans och det bjuds på show med lokal musik och folkdans. 

 

Dag 7: Cuzco - Ledig Dag

Dagen är ledig för egna strövtåg I den gamla Inkastaden. Det finns bade magnifika kyrkor och museum att besöka. Men de pittoreska gatorna med sina gamla Inkamurar är bara de väl värda en promenade. Vi tipsar på plats om våra egna smultronställen I staden. 


Dag 8: Andernas Högplatå     
Färden mot Titicacasjön är lång och vacker, luften blir tunnare och klarare ju högre upp vi kommer, något som ytterligare förstärker skönheten i landskapet. Vi färdas i bekväm långfärdsbuss och stannar då och då för att besöka olika sevärdigheter längs vägen.I den lilla byn Andahuaylillas stannar vi en stund för att besöka deras mycket vackra och unika kyrka, kyrkan kallas "Andernas Sixtinska Kapell" och är helt unik i Peru.
På kvällskvisten anländer vi till Puno vid Titicacasjöns strand. Lunch


Dag 9: Titicacasjön

Titicacasjön är världen högsta farbara sjö (3812 m. ö. h.) och dagens utflykt på sjön bjuder oss på svindlade vyer över det klarblåa vattnet. Vi besöker Uros indianernas flytande vassöar där allt är byggt av vass, och "marken" gungar under våra fötter - en fascinerande upplevelse. Vi får även möjlighet att åka en tur i en båt helt gjord i vass. Nästa hamn på sjöresan blir den rofyllda ön Taquile där tiden verkar ha stannat. Här lever lokalbefolkningen som de gjort i århundraden med små jordbruk. Invånarna är kända för sin hantverksskicklighet och vi har gott om tid att närmare studera deras alster under vår gemensamma promenad på ön. Sent på eftermiddagen anlägger vi åter fast land. Vi åker till Juliacas flygplats och tar kvällsflyget till Lima. Lunch


Dag 10:  Lima     

Förmiddagen är ledig för sovmorgon, vila eller kanske lite sista minutenshopping. Vi äter gemensamt lunch på Larco Mar – det fina nöjescentret med underbar utsikt över Stilla havet. Efter Lunchen åker vi gemensamt till flygplatsen. På eftermiddagen avgår vårt plan mot Europa. Lunch


Dag 11: Hemresa    

Vi flyger direkt till Amsterdam och landar på europeisk mark vid 13-tiden. Från Amsterdam avgår sedan flyg till respektive nordisk anslutningsort.

 

 

  Tillbaka upp

 

 


PERU EXPLORER   -   Essunga Västergården 401   -   465 94 NOSSEBRO   -   Tel: 0512-129 26, 0733-80 50 05   -   Epost: